Søk

Velg språk

Design og arkitektur Norge Design and Architecture Norway

Inkluderende design - en brukerfokusert strategi for innovasjon

En praktisk introduksjon til inkluderende design for bedrifter og designere - slik kommer du i gang!

Om dette nettstedet

Denne nettsiden er utviklet for å informere om, og kommunisere hvordan inkluderende design kan brukes som en strategi for innovasjon og utvikling av mer brukervennlige, mainstream produkter, tjenester og omgivelser. Derfor er det viktig at selve nettstedet også oppfyller kravene og behovene til et bredest mulig publikum.

All funksjonalitet er nøye vurdert til å ikke bare møte standarder for tilgjengelighet og lovpålagte krav til universell utforming, men også til å gi en brukervennlig løsning for alle. Nettsiden er et verktøy, og vi arbeider kontinuerlig med å forbedre, forenkle og utvide innholdet gjennom evaluering og brukertesting. Har du kommentarer til hvordan vi kan forbedre sidene våre? Ta kontakt med oss via e-post vh@doga.no

 

Verktøy og plugins
Følgende verktøy er implementert på nettsiden for å imøtekomme brukere med ulike behov og forutsetninger:
• Justerbar tekststørrelse
• Alternativer til høy og normal fargekontrast
• Alt-koder brukes til å beskrive bilder / videoer / lysbilder
• Responsiv nettløsning slik at den fungerer for både PC, mobil, og nettbrett
ReadSpeaker - ett online tekst til tale program for web
ShareThis - et verktøy for å dele innholdet på ulike sosiale medier
Slideshare - en tjeneste for deling av lysbilder som er opprettet i et presentasjonsverktøy og brukes her til å laste opp, vise, kommentere og dele
Issuu - et verktøy for visning av interaktive PDF-dokumenter
Vimeo - en nettside avspiller for videoinnhold ved hjelp av HTML5 koding som også spilles av på enheter som ikke støtter flash kodet medier som mange mobile enheter.

For å øke lesbarhet og tøye grensene for kreativ frihet for designere, testet vi flere verktøy for visning av ikke-standard skrifttyper som DIN og Melior. Ulike font-verktøy som ble benyttet i evalueringen var Typekit og Fonts.com, men på grunn av deres manglende funksjonalitet og problemer med font rendering på eldre PC-er, ble det besluttet å ikke benytte ett font-verktøy på nettsiden. Alle skrifter på dette nettstedet er nå standard web fonter.

 

Nettleser støtte
Nettsiden skal fungere fint på tvers av alle plattformer og nettlesere, men støtter ikke eldre nettlesere som Internet Explorer 6. Vi oppfordrer deg til å oppdatere nettleseren din (link på engelsk) for best mulig bruk av dette nettstedet.

 

Struktur
Nettsiden har fem hoveddeler:
• Hjem
• Hvorfor
• Hvem
• Hvordan
• Ressurser

 

Ikoner som brukes
Gjennom hele området kan det være noen ikoner knyttet til ulike koblinger. Disse er ment å klargjøre hva slags innhold linkene gir. Her følger en forklaring på ikonene:

- Presentasjonsikonet signaliserer en kobling til en powerpoint / Slideshare presentasjon.

- Verktøyikonet signaliserer en link til en artikkel med øyeblikkelig «take aways».

- Videoikonet signaler om at linken fører til en video.

 

 

Trenger du hjelp, har spørsmål eller tilbakemeldinger på nettsiden?
Nettstedet er under utvikling, så ta kontakt med oss på vh@doga.no hvis du får problemer med, eller har spørsmål eller tilbakemeldinger på nettstedet.

 

 

Under den første workshopen i London, møttes representanter fra DOGA og eksperter fra StudioHead, We Are Human og Helen Hamlyn Centre for Design for å utforme grunnlaget og skissere den inkluderende design nettsiden. Foto: Kristian Paulsen / Norsk Designråd

Involvert i utviklingen direktør Rama Gheerawo fra RCA Helen Hamlyn Centre for Design som bidro med innhold

Johan Brand og Jamie Brooker fra We Are Human who har designet nettsiden

Cian Plumbe fra StudioHead har bidratt med innhold